İzmirli taksici ABD'li askerlere “Ölürüm Türkiyem” şarkısını dinletti

İzmir'de Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesinin ardından bir taksicide araca binen ABD'li askerlere “Ölürüm Türkiyem” şarkısını dinletti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 14:04
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 14:52
İzmirli taksici ABD'li askerlere “Ölürüm Türkiyem” şarkısını dinletti
O
Onur Çetinkaya Editör

ABD donanmasının önemli amfibi hücum gemilerinden USS Wasp'ın İsrail'i olası saldırılardan korumak amacıyla bölgeye gönderildiği belirtilmişti. O gemi, İzmir Limanı'na demirlerken  5 gün kadar İzmir'de kalacağı kaydedildi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ABD'nin Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki politikalarına tepki olarak bu protestoyu gerçekleştireceklerini açıkladı. 

ABD protesto edildi

Grup Gazze'de yaşanan soykırımı haykırmak için eylem yaptı. Eylemin ardından yapılan açıklamada, TGB üyeleri, "Türk milletinin onurunu korumak için buradayız. ABD'nin ülkemiz üzerindeki emperyalist politikalarına karşı tepkimizi bu şekilde gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD askerinin başına çuval geçirildi

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi’nde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Amerikan askerleri ve Türk vatandaşlar arasında kavga çıktı.  Türk vatandaşları tarafından Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmeye çalışıldı. Çuval olayı akıllara 2003 yılını getirdi. 

ABD Büyükelçiliğinden açıklama geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İzmir'de yaşanan bu olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, ABD askerlerinin güvende olduğunu ve Türk makamlarının hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Açıklamada, “USS Wasp’te görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

İzmirli taksiciden ABD'li askerlere “Ölürüm Türkiyem” şarkısı

İzmir Limanı'na demirleyen Amerikan gemisinden inen ABD'li askerler, dün yaşanan olayın ardından bugün yine dışarıya çıktı. Çuval krizinin ardından ABD'li askerlere bu kez de şarkı dinletildi.

Şehri gezmek için dışarıya çıkan ABD'li askerler bindikleri takside şok yaşadı. Amerikan askerlerini aracına alan İzmirli bir taksici, askerlere “Ölürüm Türkiyem” şarkısını dinletti. Taksici o anları da cep telefonuyla kaydetti. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa