Çocuklarda öfke nöbetinin sebepleri

Çocuklarda öfke nöbetinin hangi yaş aralığında daha sık görüldüğünü açıklayan Psikolog Kübra Ekşi Yıldız, anne babalara tavsiyeler verdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 14:05
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 14:40
Çocuklarda öfke nöbetinin sebepleri
Hakan Öksüz Editör

Çocuklarda öfke nöbetine dair bilgiler veren klinik psikolog Kübra Ekşi Yıldız, bu sinir krizlerinin en fazla görüldüğü yaş aralığını açıkladı. 

Hangi yaş aralığında daha sık görülüyor?

Özellikle 1,5 ila 3 yaşları arasında çocukların öfke nöbeti geçirdiğini kaydeden Yıldız, "Yürümeye başlayan ve özerkliğini kazanan bebek, dünyanın merkezinde gibi görür kendisini. Bu nedenle en küçük engelde büyük hayal kırıklığına uğrarlar. Her şeyi kendisinin zanneden çocuk, duygularını konuşarak tam olarak ifade edemez. Bu da yaşanan kızgınlığın, öfke nöbetine dönüşmesine yol açar." dedi.

Çocuklarda öfke nöbeti neden olur?

Bağımsızlık arayışından dolayı çocukların kolaylıkla öfke nöbetine sürüklenebileceğinden söz eden Yıldız, şunları söyledi:

Anne babalara tavsiyeler

Peki bu öfke nöbetleri, şiddete dönerse anne babalar ne yapmalı? Ebeveynlerin davranışındaki tutarsızlıklardan dolayı çocuklarda öfke kontrolü sorununun ortaya çıkabileceğinden bahseden Yıldız, "Anne babalar iyi rol model olmaya çalışmalı. Televizyon başında günde 2 saat kalan çocuklarda negatif davranışların arttığı görüldü. Çocukları değişik aktivitelere yönlendirmek önemli. Sportif aktiviteler yapan çocuklarda öfke nöbeti olasılığı düşer." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa