VPN kullanan yandı! Yüklü miktarda ceza geliyor

Brezilya'nın X platformunu erişime kapatması sonrasında kullanıcılar, VPN kullanmaya başladı. Ancak, kullananlara kötü bir haber var. Para cezası geliyor.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 14:12
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:12
VPN kullanan yandı! Yüklü miktarda ceza geliyor
Ecem Çetin Editör

Brezilya'da sosyal medya platformu eski adıyla Twitter olan X ile ilgili bir karar alındı. Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes tarafından X platformunun ülkedeki faaliyetlerinin durdurulması kararı verildi.

Bu karar, platformun sahibi Elon Musk’ın aşırı sağ gruplarla ilgili içeriklerin kaldırılmasına yönelik mahkeme taleplerini yerine getirmeyi reddetmesi üzerine alındı. Moraes, X platformunun Brezilya'da bir yasal temsilci atayıp hükümetin hesap kapatma taleplerine yanıt verene kadar yasaklı kalacağını belirtti.

Bu karar sonrasında Twitter'a erişim sağlayamayan vatandaşlar VPN'e yöneldi. VPN kullanımı ülkede yüzde 1.600 oranında arttı.

Ancak VPN kullanıcılara kötü bir haber var. Bireyler veya şirketler, günlük 50.000 real (yaklaşık 8.900 dolar) para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Bu cezanın, ortalama bir Brezilyalı’nın yıllık gelirinden daha fazla olduğu belirtildi.  

Öte yandan, X platformuna alternatif olarak Bluesky ve Threads gibi uygulamalarda da kullanıcı sayısında önemli artışlar kaydedildi. Özellikle Bluesky, son günlerde 500.000'den fazla yeni kullanıcı kazandı ve platformdaki aktif giriş sayısı rekor seviyelere ulaştı. Bu gelişmeler, Brezilya'daki dijital platformlar üzerindeki baskının kullanıcı alışkanlıklarını hızla değiştirdiğini ortaya koyuyor.

Türkiye'de de VPN kullanılmıştı 

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Platforma erişim sağlayamayan kullanıcılar, VPN üzerinden giriş yapmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa