Mısır semalarında 'HÜRJET' şov! Dosta güven düşmana korku...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen jet eğitim uçağı Hürjet, 3-5 Eylül'de Mısır semalarında olacak.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 14:42
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:37
Mısır semalarında 'HÜRJET' şov! Dosta güven düşmana korku...
Kübra Şenal Editör

TUSAŞ, Mısır'ın İskenderiye şehri yakınındaki Uluslararası El Alamein Havaalanı'nda düzenlenecek fuarda, özgün olarak geliştirdiği ileri teknoloji platformlarını tanıtacak. Mısır Savunma Bakanlığı ve Mısır Hava Kuvvetleri ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen bu fuar, Afrika ve Orta Doğu'dan savunma, uzay ve ticari havacılık sektörlerinin üst düzey yöneticileri ile hükümet yetkililerini bir araya getirecek. TUSAŞ, fuarda milli muharip uçak KAAN, jet eğitim uçağı Hürjet, T129 Atak helikopteri ve Aksungur insansız hava aracının maketlerini sergileyecek.

HÜRJET'in teknik özellikleri

Sınıfının en gelişmiş jet eğitim uçaklarından biri olan Hürjet, fuar boyunca gösteri uçuşları yapacak. 5'inci nesil savaş uçakları için modern pilot eğitimi sağlamak amacıyla geliştirilen HÜRJET, tandem koltuklu, tek motorlu bir uçak olup, üstün performansı, son teknoloji aviyonikleri ve geniş görev konfigürasyonlarıyla dikkat çekiyor.

TUSAŞ: Gurur duyuyoruz

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Hürjet'in başka bir kıtada uçuş gerçekleştirecek olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Hürjet'in uçuş testlerinde 45 bin feet irtifaya ulaştığını, 0.9 mach hızını test ettiğini ve test aşamalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Demiroğlu, uçağın 100'ün üzerinde sorti yaptığını ve toplamda 120 saat havada kaldığını belirtti. Demiroğlu, Hürjet'i Mısır'da havada görmekten büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Afrika'da iş birliği fırsatları

Demiroğlu, fuarın TUSAŞ'ın milli olarak geliştirdiği platformların tanıtımı ve iş birliği fırsatları açısından önemli olduğunu vurguladı. TUSAŞ'ın insansız hava araçları Anka ve Aksungur, T129 Atak helikopteri ve T625 Gökbey Genel Maksat Helikopteri gibi ürünlere büyük ilgi olduğunu ifade eden Demiroğlu, Afrika kıtasının TUSAŞ için ilklerin yaşandığı bir bölge olduğunu ve bu nedenle fuarın kendileri için özel bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa