Netflix’in 'Famagusta' rezaletinde Yunan Bakan EOKA terörünü savundu

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerini zalimmiş gibi gösteren Netflix'in yeni dizisi 'Famagusta'ya tepkiler, Yunanlılar tarafından çarpıtılıyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:19
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:55
Netflix’in 'Famagusta' rezaletinde Yunan Bakan EOKA terörünü savundu
Kübra Şenal Editör

Netflix'in yeni yapımı 'Famagusta', konusu itibarıyla Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyük tepki almaya devam ediyor.

Dizide, özellikle Kıbrıslı Türklere yönelik yapılan katliamları göz ardı etmesi ve tarihi gerçekleri çarpıtmasıyla eleştiriliyor.

Netflix için resmen bir fecaat

Netflix'in rezil yapımlarından biri olan "Famagusta" dizisi, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşanan olayları Rum tarafının bakış açısıyla ve manipüle edilmiş bir şekilde anlatıyor.

Dizide, Türk askerinin sivillere ateş açtığı yönünde asılsız sahneler yer alırken, EOKA'nın Kıbrıslı Türklere yönelik terör kampanyaları, 1963 Kanlı Noel katliamları ve 1974'teki Yunan işgali gibi önemli olaylar görmezden geliniyor.

Türk ve KKTC kamuoyunda, dizinin tarihsel gerçekleri saptırarak Türkiye'yi işgalci bir güç olarak göstermeye çalıştığı ifade ediliyor.

Yine denize dökülmek istiyorlar

Yunan basını, Türkiye ve KKTC'den gelen tepkilere karşı diziyi savunarak, tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı yönündeki iddiaları reddetti. Mega TV, "Türklerin Kıbrıs'ı işgalinin dramı" başlığını kullanarak, Türkiye'nin tepkilerini "tarihi çarpıtma" olarak nitelendirdi. Skai ve Kathimerini gibi diğer Yunan medya kuruluşları da benzer bir dil kullanarak Türkiye'nin tepkilerini "iddia" olarak yansıtıp Rum tarafını mağdurmuş gibi lanse etmeye çalıştı.

Yunan Dışişleri Bakan'dan yalan tarih

Tartışmalara katılan Yunan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, diziyi savunarak Türkiye'yi "işgalci" olarak olmakla suçlayıp tarihi gerçeklerin çarpıtılmasına karşı olmadığını ifade etti. Gerapetritis, "Tarih silinmez, hafızaya kazınır" diyerek dizinin eleştirilerine karşılık verdi.

Türkiye ve KKTC'den sert tepkiler

Türkiye ve KKTC'den birçok kullanıcı, Netflix'e olan tepkilerini dile getirirken, bazıları platforma aboneliklerini iptal edeceğini duyurdu. Kıbrıs Türkleri, "Türk askeri barışın güvencesidir, bizi katliamdan, işgalden kurtardı" diyerek dizinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Ömer Çelik'ten 'Famagusta' dizisine sert tepki

Söz konusu diziye AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şöyle tepki gösterdi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa