Suriye Milli Ordusu PKK/YPG mevzilerini dronla vurdu

Suriye Milli Ordusu,Suriye'nin kuzeyinde tespit ettiği terör örgütü PKK/YPG mevzilerini dronla vurarak etkisiz hale getirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:19
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:43
Suriye Milli Ordusu PKK/YPG mevzilerini dronla vurdu
O
Onur Çetinkaya Editör

Suriye'de çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

PKK hedefleri imha edildi

Suriye Milli Ordusu , Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG mevzilerini dronla tespit etti.

Saha taraması yapan ordu ardından terör unsurlarına ait hedefleri dron ile vurdu. 

Bölgedeki faaliyetler, Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürüttüğü kapsamlı askeri stratejinin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

SMO'nun bu tür operasyonlarındaki amaç, PKK/YPG'nin bölgede oluşturduğu tehdidi minimize etmek ve Türkiye'nin sınırlarını koruma altına almaktır.

Dronlarla gerçekleştirilen saldırılar, özellikle terör örgütünün mevzilerini, sığınaklarını ve stratejik noktalarını hedef alıyor. Bu operasyonlar, bölgedeki çatışmaların yoğunluğunu artırmakta ve terör örgütünün hareket alanını kısıtlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Mehmetçikten sınıra abluka

Diğer yandan yurt içi ve sınır ötesinde başarılı operasyonlar gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri terör unsurlarını bir bir yok ediyor.

Kahraman Mehmetçik, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 6 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi.

MSB yaptığı açıklamada, terörle mücadele kararlılık mesajını bir kez daha yineledi. "Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi. Yaz aylarından beri sürdürülen operasyonlarla sınıra kilit vurmaya da az kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa