Katil İsrailli Subay: ABD desteğiyle Gazze'ye saldırıyoruz

İsrail Ordusu Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir subay, İsrail'in Gazze'deki 7 Ekim'den bu yana ABD'nin desteğiyle saldırdıklarını açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:37
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 16:06
Katil İsrailli Subay: ABD desteğiyle Gazze'ye saldırıyoruz
Kübra Şenal Editör

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, ismi açıklanmayan subay, "ABD, İsrail ordusuna, özellikle Hava Kuvvetlerine silah sağlamamış olsaydı, İsrail'in savaşı birkaç aydan fazla sürdürmesi zordu." ifadelerini kullandı.

İsrail'in silah bağımlılığını azaltma çabaları

İsrailli subay, İsrail'in dışarıya olan silah bağımlılığını azaltmaya çalıştığını ve Hava Kuvvetlerinin bomba, füze ve diğer mühimmatları üretme kapasitesini artırma önerileri hazırladığını belirtti. Ancak bu kapasitenin artırılması için ciddi bir finansmana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Öte yandan İsrail'in savunma sanayi alanındaki kapasitesini zamanla artırabileceğini savundu.

ABD'nin İsrail'e askeri desteği

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, İsrail'e her yıl hibe edilen 3 milyar 800 milyon dolarlık askeri yardımın yanı sıra, Gazze Şeridi başta olmak üzere İsrail'in saldırılarına destek amacıyla 14 milyar dolarlık ek askeri yardımda bulunmuştu.

Gazze'de son durum

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 40 bin 819 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 16 bin 673’ü çocuk, 11 bin 269’u ise kadın olarak kaydedildi. Ayrıca, saldırılarda 94 bin 291 kişi yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa