ATO Başkanı Baran'dan Hüyük Çileği paylaşımı!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Hüyük Çileği ile ilgili paylaşımda bulundu. Baran, "Büyük mutluluk duydum" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:40
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 16:51
ATO Başkanı Baran'dan Hüyük Çileği paylaşımı!
Ecem Çetin Editör

Türkiye'de Avrupa Birliği'nden çoğrafi işaret tescili alan bir ürün daha eklendi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  tescillenen 25. ürünü resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

Bakan Kacır, Hüyük Çileğinin Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 25. ürün olduğunu ifade etti. 

Kacır, başlattıkları uluslararası çoğrafi işaret ile Anadolu’nun eşsiz tatlarını ve değerlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'da hüyük çileğine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

"Büyük mutluluk duydum"

Gürsel Baran, Hüyük Çileği’nin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alarak 25. ürün olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Baran, ülkenin kalkınmasına katıkıda bulunmak, ticari ve ihracatı geliştirmek adına coğrafi işaret konusundaki özverili çalışmalarından dolayı emeği geçen herkesi kutladığını söyledi. 

Gürsel Baran, Konya'ya ve ülkeye hayırlı olsun dileklerini iletti. 

Hüyük Çileği: Yöresel Lezzetin Öyküsü

Hüyük Çileği, Konya'nın Hüyük ilçesinde yetişen, kendine özgü aroması ve lezzetiyle tanınan bir çilek türüdür. Bu çilek, bölgenin iklim ve toprak koşullarına uyum sağlamış, özellikle yerel halk tarafından özenle yetiştirilen bir meyvedir. Hüyük Çileği, diğer çilek çeşitlerinden ayıran belirgin özelliklere sahiptir. Orta büyüklükte ve parlak kırmızı renkte olan bu çilek, yoğun aroması ve tatlılığıyla dikkat çeker. Tazeliğini uzun süre koruyabilen Hüyük Çileği, genellikle yerel pazarlarda ve festivallerde büyük ilgi görür.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa