Konya'da 3'ü çocuk 6 kişiyi öldüren 20 yaşındaki genç tahliye edildi

Konya’da 3’ü çocuk 6 yayanın ölümüne, 4 yayanın da yaralanmasına sebep olan 20 yaşındaki sürücü Sefa Selvi tahliye edildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:52
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:56
Konya'da 3'ü çocuk 6 kişiyi öldüren 20 yaşındaki genç tahliye edildi
DHA
Kaynak DHA

Konya'da otomobiliyle yayalara çarparak 3'ü çocuk, 6 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına yol açan Sefa Selvi, yargılandığı davada iyi hal indirimi alarak 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edildi. Selvi, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanıyordu.

Kaza detayları ve ilk soruşturma

Olay, geçen yıl kasım ayında Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. İnşaat işçisi olan 20 yaşındaki Sefa Selvi, 42 DU 949 plakalı otomobiliyle tramvaydan inip yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı. Kazada Fadime Aslan, kızı Sultan Aslan, torunları Elif Aslan, Fadime Aslan ve Azra Atalay hayatını kaybederken, ağır yaralanan Emine Atalay ise hastanede yaşamını yitirdi. Sürücünün yanındaki Ceylin Naz Övüş ve diğer bazı aile üyeleri de yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan Selvi, işlemleri sonrası tutuklanmıştı.

Bilirkişi raporu ve kusur değerlendirmesi

Kaza sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda, olayın gerçekleştiği yolda hız sınırının 82 kilometre olduğu, ancak Selvi'nin bu sınırı aşarak 111-120 kilometre hızla seyrettiği belirtildi. Raporda, Selvi'nin fren izinin 89,6 metre olduğu ifade edilerek, sanığın hız limitini aşması nedeniyle 'tali' kusurlu olduğuna dikkat çekildi. Yayalar ise Karayolları Trafik Kanunu'nun 68. maddesine aykırı hareket ettikleri ve can güvenliklerini tehlikeye attıkları için 'asli' kusurlu olarak değerlendirildi.

Dava süreci ve savcılık mütalaası

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sefa Selvi hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar, 'Taksirle yaralama' suçundan ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cumhuriyet savcısı sanık Selvi'nin 'tali' kusurlu olduğunu vurguladı ve mütalaasında hapis cezası talebinde bulundu.

İyi hal indirimi ve tahliye kararı

Tutuklu olarak yargılanan Sefa Selvi, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Selvi'nin son sözlerini dinledikten sonra, önce 6 yıl hapis cezasına hükmetti, ardından iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 5 yıla düşürdü. Selvi’nin ehliyetine 2,5 yıl süreyle el konulmasına karar verilirken, tahliyesine de hükmedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa