Ankara'da 3 işçinin öldüğü iskele kazasında 4 gözaltı

Sincan’da bina inşaatının dış cephe boyamasını yapan 3 işçinin iskelenin kırılması sonucu ölümünde 5 zanlı gözaltına alındı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 15:58
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 16:11
Ankara'da 3 işçinin öldüğü iskele kazasında 4 gözaltı
DHA
Kaynak DHA

Ankara'nın Sincan ilçesinde, inşaatta dış cephe boyası yaparken 12'nci kattan düşerek hayatını kaybeden Çetin Buru (39), Volkan Buru (34) ve kuzenleri Mertcan Buru (27), son yolculuklarına uğurlandı. Kazanın ardından 2 iş güvenliği uzmanı, 1 firma yetkilisi ve şantiye şefi olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı.

İskelenin çökmesi sonucu ölümle sonuçlanan kaza

Törekent Mahallesi'nde yapımı süren bir apartmanın dış cephe boyası yapılırken, işçilerin bulunduğu 12'nci kattaki iskele kırıldı. İskelede çalışan Çetin ve Volkan Buru, olay yerinde yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan Mertcan Buru ise kurtarılamadı ve o da hayatını kaybetti.

Cenaze törenine büyük katılım

Çetin, Volkan ve Mertcan Buru için Cimşit Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Buru ailesi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreni, öğle vakti yapıldı. Cenazeler, Sincan Cimşit Mezarlığı'na defnedildi.

İş güvenliği ihmali iddiaları

Ölen işçilerin akrabası Faruk Sondere, yaşanan acının büyük olduğunu belirterek, inşaat sektöründe iş güvenliğine yeterince önem verilmediğini ifade etti. Sondere, "İş güvenlik uzmanlarının her sabah saat 08.00'de ekipleri toplayıp mekanik malzemeleri, platformları ve güvenlik önlemlerini kontrol etmesi gerekiyor. Emniyet kemerlerinin düzenli olarak bağlanması lazım. Eğer kemerler takılı olsaydı, belki arkadaşlarımız hayatta kalabilirdi" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 2 iş güvenliği uzmanı, 1 firma yetkilisi ve şantiye şefi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde, firma yetkilisi olan 2 kişinin daha arandığı açıklandı.

Vefat eden işçilerden Mertcan Buru (Sincan)

Vefat eden işçilerden Çetin Buru (Sincan)

Vefat eden işçilerden Volkan Buru (Sincan)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa