“Kürtçe” cinayeti değil, “kadına bakma” cinayetiymiş!

Fatih’teki cinayetle ilgili “Kürtçe konuştuğu için öldürdüler” denmişti, kavganın “yanındaki kadınlara bakma” olayından çıktığı belirlendi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 16:42
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 17:55
“Kürtçe” cinayeti değil, “kadına bakma” cinayetiymiş!
DHA
Kaynak DHA

Fatih’te bıçaklı kavga: Iraklı iş insanı hayatını kaybetti

İstanbul Fatih’te bir eğlence mekanında yaşanan bıçaklı kavgada, Iraklı iş insanı Hakeem Luqman Tawpeep'in hayatını kaybettiği olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olayla bağlantılı olarak 7 kişi gözaltına alındı.

Kavganın sebebi 'yan bakma' tartışması

Olay, 1 Eylül Pazar gecesi saat 00.30 sularında Fatih'teki bir eğlence mekanında meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışmaya iş yerinin güvenlik görevlisinin de dahil olmasıyla kavga büyüdü. Kavga sırasında Hakeem Luqman Tawpeep (39) bıçaklanarak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından 3 şüpheli hızla kaçarken, polis olay yerinde inceleme başlattı.

Gerçek sebep emniyette ortaya çıktı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturmada, cinayetin asıl sebebinin eğlence mekanında oturan iki grup arasında 'yan bakma' nedeniyle çıkan tartışma olduğu belirlendi. Kamera görüntüleri, tartışmanın kavgaya dönüşme anını ve sonrasını kaydetti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, kavganın 'Kürtçe konuşma' yüzünden çıktığı iddiaları yer almıştı.

Dezenformasyonla mücadele merkezi açıklama yaptı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “H.L.T.’nin bir kafede Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği” iddialarının doğru olmadığı, bu iddiaların provokasyon amaçlı olduğu ifade edildi. Gerçeğin emniyette yapılan işlemler sırasında ortaya çıktığı belirtildi.

7 şüpheli gözaltına alındı

Polisin yaptığı araştırmalar sonucu olaya karışan 7 kişi gözaltına alındı. Olayın faili olarak belirlenen Hayrettin O.'nün tutuklandığı, diğer şüphelilerin ifadelerinde alkollü olduklarını ve tartışmanın 'yan bakma' yüzünden başladığını söyledikleri öğrenildi.

Bir kişi tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cinayetin faili Hayrettin O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, kalan 3 şüpheli de savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa