Ömer Çelik'ten 'teğmen' ve 'BRICS' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti genel merkezinde gündemde yer alan konulara dair basın açıklamasında bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 16:58
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 17:32
Ömer Çelik'ten 'teğmen' ve 'BRICS' açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

AK Parti’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. 

Toplantıda AK Parti'yi kongreye götürecek süreç başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sona ererken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kongre süreci 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin Ekim-Ocak ayları arasında belde ve ilçe kongrelerini, Aralık-Mart ayları arasında ise il kongrelerini yapmayı planladığını belirtti. Bu takvimin mart sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini  söyleyen Çelik,  büyük kongreyle ilgili takvimin mart sonrasında netleştirileceğini ifade etti.

İstifaya Çelik'ten yalanlama 

Ekonomiyle ilgili olarak, 5 Eylül'de açıklanacak Orta Vadeli Program'ın güçlü bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Çelik, ekonomi yönetimiyle ilgili bakanların istifa ettiğine dair çıkan haberlerin yalan olduğunu söyledi. Bu tür haberlerin, elde edilen pozitif sonuçlardan rahatsız olanlar tarafından yapılan propaganda olduğunu belirtti.

Erken seçime kapıları kapattı

Çelik ayrıca, belediyelerdeki hizmetlerin yetersizliği ve akraba atamalarıyla ilgili tartışmaların erken seçim söylentileriyle örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Türkiye’nin istikrarını koruyarak hizmet ve eser siyasetine devam edeceklerini belirtti ve erken seçim tartışmalarına kapıyı kapattı.

"Teğmenlere hakaret kabul edilemez"

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra teğmenlerin kılıç çekip yemin etmesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili yapılan yorumlara da değinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu tür yorumların eski vesayet anlayışını canlandırma çabası olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Çelik'ten  BRICS'e üyelik yorumu

Son olarak, Türkiye'nin BRICS üyeliği konusunda sürecin devam ettiğini ve somut bir gelişme olduğunda paylaşılacağını belirtti. Türkiye’nin BRICS gibi önemli platformlarda yer almak istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkça ifade ettiğini hatırlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa