Kayıp Narin mahallenin çevresinde 8 kez arandı

Kayıp Narin mahallenin çevresinde 8 kez arandı, Narin’in bulunması için özel ekibin yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 17:54
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 20:41
Kayıp Narin mahallenin çevresinde 8 kez arandı
DHA
Kaynak DHA

Diyarbakır'da kaybolan küçük Narin'i arama çalışmaları 14'üncü gününde

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 14'üncü gününe girdi. Diyarbakır’daki özel ekip, Ankara’dan gelen özel ekiple birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Narin Güran 21 Ağustos'ta kayboldu

Olay, 21 Ağustos günü öğleden sonra Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi arama yapmaya başladı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alamayan baba Arif Güran, aynı gün saat 20.00’de jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Geniş katılımlı arama çalışmaları

Arama çalışmalarına Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinden ekipler katıldı.

Binlerce araç ve kişinin ifadesi incelendi

Narin'in kaybolduğu saatlerde bölgeden geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Arama çalışmalarında şimdiye kadar 12.565 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32.952 kişi kontrol edildi. Ayrıca, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümlük alanda aramalar gerçekleştirildi.

Son görüntüler okul kamerasında

Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri, okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15’te kaydedilen görüntülerde, Narin’in dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve daha sonra ayrılarak tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği görüldü.

Bulunan terlikler Narin'e ait çıkmadı

Arama çalışmaları sırasında, 22 Ağustos’ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede ve 28 Ağustos’ta 2 kilometre mesafede iki ayrı çocuk terliği bulundu. Ancak yapılan incelemelerde, her iki terliğin de Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Narin'in amcası tutuklandı

Soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Daha sonra Narin’in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracında bulunan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki örneklerle eşleşmesi üzerine, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

Aramalar devam ediyor

Narin'i bulma çalışmalarında jandarmanın Diyarbakır ve Ankara’dan gelen özel ekiplerle koordineli çalışmaları devam ediyor. 14 günlük süreçte, mahallenin çevresi 8 kez aranmasına rağmen Narin’e dair bir iz bulunamadı. Mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri, araç plakalarını ve sürücü bilgilerini kayıt altına alarak arama çalışmalarını sürdürüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa