Halay'da dünya rekoru: 1058 kişi kol kola

Sivas kongresinin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dünyanın en büyük halay halkalarından birini oluşturmak isteyen 1058 kişi kol kola girdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 21:54
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 22:41
Halay'da dünya rekoru: 1058 kişi kol kola
EK
Esra Koçak Editör

Sivas kongresinin 105. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Tarihi kent meydanında bir araya gelen bin 58 kişi dünyanın en büyük horon halkalarından birini oluşturup çalan davul zurna sesi eşliğinde dakikalarca halay çekti.

 Bin 58 kişinin organizesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerince sağlandı. Sayıya ulaşıldıktan sonra halkında katılımıyla halay üzün süre devam etti. Geniş katılımlı halayla, Sivas’ta pekişen birlik ve beraberliğe dikkat çekilmek istendi. 

İHA'nın haberine göre, 11 yaşındaki Batuhan Asanakut, Sivas'ın güzelliğine ve Sivaslı olmaktan duyduğu gurura dikkat çekerek, "Sivas çok güzel bir şehir. Sivaslı olmaktan çok gurur duyuyorum. Biz her şeyimizle tanınması gereken bir şehiriz. Dünyaya kendimizi duyurmak için bin elli sekiz kişiyle halay çektik. İnşallah seneye bu sayıyı beş bin sekiz yüz elli sekize çıkarırız." ifadelerini kullandı.

"Halay ekibimle katıldım"

Etkinliğin güzelliğine vurgu yapan Emirhan Kaya, geçen yıl katılamadığı etkinliğe bu sene kendi halay ekibiyle katıldığını belirtti. Kaya, "Geçen sene katılamamıştım ama bu sene kendi halay ekibimle geldim. Ortaya çok estetik görüntüler çıktı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz." dedi.

"İnsanlar geçmişini hatırladı"

Ali Nar ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Geçmiş senelerde de bu tür etkinlikler düzenlenmişti. Havası sert, insanı mert olan sultan şehir Sivas’ımız için güzel bir etkinlik oldu. İnsanlarımız mutlu oldu. Sivas'ı temsilen bin elli sekiz kişi halay çekti. İnsanlarımız geçmişini tazeledi." şeklinde konuştu.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa