Bahçelievler’deki hastane saldırısında 11 şüpheli tutuklandı

Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servisinde ve Mahmutbey Caddesi’nde meydana gelen iki silahlı saldırı olayları ile ilgili 11 şüpheli tutuklandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 22:14
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 22:45
Bahçelievler’deki hastane saldırısında 11 şüpheli tutuklandı
AA
Kaynak AA

İstanbul’da Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servisinde ve Mahmutbey Caddesi’nde meydana gelen iki silahlı saldırı olaylarının birbiriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Silahlı saldırılara ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

31 Ağustos gecesi saat 02.30 sıralarında İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayda, acil servis bölümüne gelen şüpheliler hastaneye doğru ateş açtı. Saldırıda, hastane önünde bulunan bir hastane polisi, bir jandarma, bir güvenlik görevlisi ve 2 hasta yakını olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Aynı gece, Mahmutbey Caddesi'nde yürüyen 3 kişiye yönelik bir diğer silahlı saldırı da gerçekleşti. Bu saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

İki Saldırının Bağlantısı Ortaya Çıktı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, iki silahlı saldırı olayının birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 11 şüphelinin "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa