"Karabağ Savaşı'nda Türk askerleri gördük" diyen Paşinyan'a Nedim şener'den yanıt

Ermenistan Devlet Başkanı Paşinyan, Karabağ Savaşı’nda sahada Türk askerini gördüklerini belirterek Türkiye’nin desteğini eleştirdi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 22:16
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 22:29
''Karabağ Savaşı'nda Türk askerleri gördük'' diyen Paşinyan'a Nedim şener'den yanıt
CS
Canan Salman Editör

Azerbaycan, 2020'de "Vatan Muharebesi" olarak bilinen operasyonda Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son verdi.

İkinci Karabağ savaşı tam 44 gün sürdü. Savaş Ermenistan’ın yenilgiyi kabul eden bildiriye imza atmasıyla 10 Kasım 2020'de sona erdi.

5 şehir, 4 kasaba ve 286 köy Azerbaycan Ordusu tarafından işgalden kurtarılırken Ermenistan ordusu Kelbecer, Laçin ve Ağdam’ı terk etti.

Azerbaycan Ordusu, o savaşta 2 bin 908 şehit verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Vatan Muharebesi’nin başladığı 27 Eylül'ü "Şehitleri Anma Günü" ilan etti.

O savaşta, Azerbaycan Türkiye’nin desteğini her an yanında hissetti.

Savaştan kısa süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Ordusu’nun gerçekleştirdiği ortak tatbikat, aslında operasyonun habercisiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde Karabağ’da “Azeri kardeşlerimizle düşman güçlerini tamamen yok ettik” diyerek Türkiye’nin desteğine işaret etti.

Bu sözler Ermenistan Devlet başkanı Paşinyan’ın da gündemine girdi. Türkiye’nin desteğini eleştiren Paşinyan, 44 günlük savaşta ordu ve istihbaratın birçok yerde Türk bayraklarını, Türk askerini, Türk özel kuvvetlerini, üst düzey subaylarını gördüğünü söyledi.

Paşinyan, buna rağmen konuyu özellikle şimdi konuşmak istemediğini dile getirdi.

Ermenistan Devlet Başkanı, şu anda tüm sorunlara rağmen Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde çok yavaş ama yine de olumlu bir dinamik gözlemlendiğini söyledi.

Gazeteci Nedim Şener, Paşinyan’ın sahada Türk askerlerini gördükleri yönündeki sözlerine “Sadece oralarda değil, Türk rüyana girer farkına varmazsın Paşinyan” şeklinde bir paylaşımla yanıt verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa