İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı büyüyen protestolar

İsrail'de Netanyahu hükümetinin "Gazze'de ateşkes anlaşması imzalaması" talebiyle düzenlenen gösteriler 3. günde de sürüyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 23:08
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 23:35
İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı büyüyen protestolar
AA
Kaynak AA

Tel Aviv ve Batı Kudüs başta olmak üzere İsrail'in birçok bölgesinde sokaklara dökülen binlerce kişi, Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ölümünden Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini sorumlu tutarak protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler, Gazze'deki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısında bulundu ve Netanyahu'yu ateşkes ve esir takası anlaşmasını engellemekle suçladı.

Gösterilerde çatışmalar yaşandı

Protestolar sırasında bazı noktalarda ateş yakan eylemciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Ellerinde İsrail bayrakları taşıyan protestocular, Netanyahu ve hükümetine yönelik pankartlar açtı. "Hepsi hemen eve", "Yardım" gibi dövizler taşıyan göstericiler, "Bibi esirleri serbest bırak", "Sen baştasın, sen suçlusun" gibi sloganlar attı.

 


Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nın önünde toplanan binlerce kişi, Netanyahu'yu Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasını engellemekle eleştirdi. Göstericiler ve polis arasında zaman zaman arbede yaşanırken, en az iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Batı Kudüs'teki protestolar

Batı Kudüs'te ise eylemciler, Netanyahu'nun konutunun çevresinde toplandı. Netanyahu'nun Gazze Caddesi'ndeki konutuna yürümek isteyen protestocular, polis tarafından engellendi. Polis, Netanyahu'nun konutuna ilerlemek isteyen grubu dağıtmak için güç kullandı.

Esirlerin ölümü ve müzakereler

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı. Esir aileleri, Netanyahu'yu "Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmek ve esir takası anlaşmalarını baltalamak" suçlamasıyla hedef alırken, Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapmaya kararlı olduğunu savundu. Ancak, Hamas'ı anlaşmanın sağlanamamasından sorumlu tuttu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü saldırılar ve bu saldırılara karşı yapılan müzakereler uzun süredir devam ediyor. Bu süreçte Gazze'deki can kaybı 40 bini aşarken, bölgedeki insani kriz daha da derinleşiyor.

  



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa