ABD, 7 Ekim saldırılarından Hamas'ı sorumlu tuttu...

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı. İşte habere dair detaylar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 05:30
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 05:30
ABD, 7 Ekim saldırılarından Hamas'ı sorumlu tuttu...
AY
Arif Yücel Editör

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim 2023'te gerçekleşen saldırılarda rol oynadıkları gerekçesiyle Hamas'ın 6 liderine yönelik iddianame hazırladığını açıkladı. Bu, ABD'nin 7 Ekim olayları sonrası hazırladığı ilk iddianame olma özelliğini taşıyor.

İddianamede İsimleri Geçen Hamas Liderleri

İddianame, Hamas'ın önde gelen liderleri olan İsmail Heniyyeh, Yahya Sinvar, Halid Meşal, Muhammed el-Masri (Muhammed Deif), Mervan İsa ve Ali Baraka'ya karşı "terörizm" dahil 7 farklı suçlamayı içeriyor. Bu liderlerin 7 Ekim saldırılarıyla nasıl bağlantılı olduklarına dair ayrıntılı bilgiler iddianamede yer alıyor.

İddianamenin Hazırlanma Süreci

Bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, iddianamenin aslında 1 Şubat 2024'te hazır olduğunu, ancak sanıklardan birinin yakalanabilmesi umuduyla iddianamenin bugüne kadar mühürlü kaldığını belirtti. Heniyye'nin öldürülmesi ve diğer gelişmeler, iddianamenin kamuoyuna açıklanmasının önünü açtı.

Suikastlar ve İddialar

İsmail Heniyyeh, 31 Temmuz'da Tahran'da suikasta uğradı ve İran ile Hamas, suikastın arkasında İsrail'in olduğunu iddia etti. Ayrıca, İsrail ordusu, Mervan İsa'nın mart ayında, Muhammed Deif'in ise temmuz ayında düzenlenen saldırılarda öldürüldüğünü ileri sürdü. Ancak Hamas, bu iddiaları doğrulamadı.

Gazze'de yine çocuklar hedef alındı...

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin merkezinde bulunan bir eve saldırı düzenledi. Hamada ailesine ait olan bu ev, bombaların hedefi oldu ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil yaralandı.

Saldırıda yaralanan çocuklar ve diğer siviller, kentteki Ehli Baptist Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumları hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.

Bu saldırı, bölgede sivillerin maruz kaldığı şiddetin ve insani krizin devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa