Acı olay... Motosikletini aldığı gün kazada öldü!

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde TIR'ın altına kalan motosikletin sürücüsü Alperen Taşkın (17) yaşamını yitirirken, kardeşi Samet Taşkın yaralandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 07:55
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 07:55
Acı olay... Motosikletini aldığı gün kazada öldü!
DHA
Kaynak DHA

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, TIR'ın altında kalan motosikletin sürücüsü Alperen Taşkın (17) hayatını kaybetti, kardeşi Samet Taşkın ise yaralandı. Alperen Taşkın'ın motosikletini henüz yeni aldığı ve ilk kez trafiğe çıktığı gün kaza yaptığı öğrenildi. Ayrıca ehliyetinin olmadığı belirtildi.

Kaza, akşam saatlerinde Alaplı-Ereğli yolu üzerindeki Taşbaşı mevkisinde meydana geldi. Süleyman C. (51) yönetimindeki 67 ABT 428 plakalı TIR, kavşaktan ana yola çıkan Alperen Taşkın'ın kullandığı 81 ADS 551 plakalı motosikletle çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle motosiklet TIR'ın altına sıkıştı ve Alperen Taşkın ile arkasında oturan kardeşi Samet Taşkın yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Alperen Taşkın, ilk olarak Ereğli'deki bir özel hastaneye, ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Samet Taşkın'ın tedavisi ise devam ediyor. Alperen Taşkın'ın kazaya neden olan motosikletini yeni aldığı ve ilk kez trafiğe çıktığı gün kaza yaptığı ortaya çıktı. Polis, kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa