iPhone'da dönüşüm sinyalleri... Apple'dan yeni hamleler...

Apple'da yeni iphonelara yönelik çalışmalar sürerken tüm yeni modellerin OLED teknolojisini içereceği belirtildi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 08:37
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 08:37
iPhone'da dönüşüm sinyalleri... Apple'dan yeni hamleler...
AY
Arif Yücel Editör

Apple'ın, düşük fiyatlı iPhone modellerinde LCD tabanlı ekranlara veda ederek tüm iPhone'lar için OLED tabanlı ekranlara geçeceği iddia edildi.

Apple, 2017 yılında iPhone X ile OLED ekranları kullanmaya başladı ve bu teknolojiyi iPhone 15 Pro ve Pro Max gibi premium telefonlarında kullandı. Akıllı telefonlardaki OLED ekranlar genellikle LCD teknolojisinden daha az güç tüketir ve televizyonlarda kullanılan OLED'lerden farklı olarak daha canlı renkler ve daha koyu siyah tonları sağlayabilir.

Apple ayrıca, en yeni iPad Pro sürümleri de dahil olmak üzere iPad serisini OLED ekranları içerecek şekilde yükseltti.

CNET'teki habere göre; Apple, iPhone'ları için artık Japon tedarikçileri Sharp Corp. ve Japan Display'in ekranlarını kullanmayacak ve Çin'deki BOE Technology ve Güney Kore'deki LG Display'in OLED'lerinin kullanımını artıracak.

İddiaların doğru olması halinde, iPhone 16 olarak adlandırılan ve 9 Eylül'de duyurulması beklenen yeni iPhone modellerinin OLED ekranlara sahip olabileceği anlamına geliyor. Ayrıca yeni telefonlarda bir işlem düğmesi ve yeni Apple Intelligence AI özelliklerinin tanıtılması da bekleniyor...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa