Vaniköy'deki kaçak yapılar yıkılacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vaniköy'deki izinsiz inşaatta ruhsatsız ve kaçak yapıların bugün yıkılacağını bildirdi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 08:48
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 08:49
Vaniköy'deki kaçak yapılar yıkılacak...
AY
Arif Yücel Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde tespit edilen ruhsatsız ve kaçak yapılar ile iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkım işleminin bugün yapılacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında izinsiz inşa faaliyetleri tespit edilmiş ve ruhsatsız yapıların bakanlık tarafından mühürlendiği hatırlatıldı. Bu alanda bulunan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilere yönelik yıkım faaliyetlerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda bugün gerçekleştirileceği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şu şekilde;

Ruhsatsız inşaat faaliyeti daha önce durdurulmuştu

Bakanlığın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında yapılan incelemeler sonucunda, inşaatı yapan şahıslar tarafından hiçbir yapı inşaat izin belgesinin bakanlığa sunulmadığı ifade edildi. Ruhsatsız olarak yürütülen bu inşaat faaliyeti, bakanlık tarafından durduruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Vaniköy'deki izinsiz inşaata ilişkin sürecin yakından izlendiğini vurgulayarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kaçak yapının eklentilerinin yıkılması yazılı olarak talep edilmiştir. Eğer bu işlem gerçekleştirilmezse, bakanlığımız gerekli adımları atacaktır," açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa