Meteoroloji'den sarı alarm: Kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 4 il için sarı kodlu alarm verdi, kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. 4 Eylül 2024 Çarşamba günü hava raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 08:54
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 09:35
Meteoroloji'den sarı alarm: Kuvvetli sağanak uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre bugün Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğu bölgeleri ve Karadeniz'de sağanak yağışlar etkili olacak.

Gök gürültülü sağanak yağışların Denizli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Konya ve Niğde çevreleri, Muğla'nın iç kesimleri ve Ankara’nın kuzey ve doğu bölgelerinde de etkisini göstereceği öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu çevresinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında oluşabilecek kuvvetli rüzgarlara karşı uyardı. Giresun, Rize, Trabzon ve Ordu için sarı kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güney bölgelerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Eylül ayı böyle geçecek

Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, eylül ve ekim ayına ilişkin hava tahminlerini şöyle açıkladı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa