Burun estetiği ölüm getirdi, aile şikayetçi oldu

Eczacılık öğrencisi Merve Pekgöz, burun estetiği sonrası yaşanan komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetti. Acılı Pekgöz ailesi, suç duyurusunda bulundu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 10:42
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:38
Burun estetiği ölüm getirdi, aile şikayetçi oldu
Hakan Öksüz Editör

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Merve Pekgöz, hem burun eti aldırma hem de estetik operasyon amacıyla Maltepe’deki özel bir hastaneye başvurdu. Operasyon sürecinde yaşanan komplikasyonlar, 19 yaşındaki genç kızın hayatına mal oldu.

Narkoz sırasında kalp krizi geçirdi

Operasyonun anestezi aşamasında her şey ters gitmeye başladı. Genç kızın kalp krizi geçirdiği kaydedildi. Durumu ağırlaşan genç kız, yaklaşık 20 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Aileden "ihmaller zinciri" iddiası

Genç kızın ailesi, kızlarının ölümünde ihmaller zinciri bulunduğunu öne sürüyor. Baba Ferhat Pekgöz, anestezi sonrası kızlarının kalbinin durduğunu ancak kendilerine sağlık durumunun iyi olduğu bilgisinin verildiğini belirtti.

"Aynı gün üç hastane değiştirdik"

Olayın ardından ilk olarak tedbir amaçlı Kurtköy’deki başka bir hastaneye sevk edildiklerini söyleyen baba Pekgöz, 112 acil kaydı açılmadığı için farklı bir hastaneye yönlendirildiklerini ifade etti. Aynı gün içerisinde üç hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten Pekgöz, kızlarının ihmaller sonucunda hayatını kaybettiğini savundu.

Anne: "Gözleri açıktı, entübe edilmemişti"

Anne Özlem Pekgöz ise kızını yoğun bakımda görmek istediğini ancak buna izin verilmediğini dile getirdi. Merve'yi sedyede gördüğünde gözlerinin açık olduğunu söyleyen anne Pekgöz, kızının entübe edilmediğini fark ettiğini söyledi.

Aile suç duyurusunda bulundu

Acılı Pekgöz ailesi, 30 Ağustos’ta kızlarını kaybettikten sonra sorumlu doktorlar ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile, kızlarının ölümüne sebep olan ihmallerin araştırılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa