Sigara tiryakilerini üzen haber

Sigara fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zamların ardından bir başka zammın daha gelmesi bekleniyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 11:06
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:57
Sigara tiryakilerini üzen haber
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de enflasyonla mücadele sürerken bir yandan da zam haberleri geliyor.

Dokuz aylık süreçte çok sayıda temel ihtiyaca zam geldi. Kimi zaman mutfak alev aldı. Vatandaşlar zamlar nedeniyle isyan noktasına geldi.

Özellikle akaryakıta gelen zamlar sürücülerin belini adeta büktü, toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar gelen zamlarla araçlarını otoparka hapsetti.

3 Temmuz tarihinde Dün Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'nin açıklanmasıyla ÖTV zammı da belli olmuştu. 

Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artışıyla son dakika sigara zamları gündemin ilk sıralarında. Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamulleri ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı.  Sigara zammı 5 Temmuz itibarıyla geçerli oldu. 

Aradan geçen günler sonrasında sigaraya peş peşe zamlar gelmeye devam etti.  Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya ağustos ayında bir zam daha yapılacağını açıklamıştı. O zam da geçtiğimiz hafta yapıldı. 2024 yılı içinde bir kaç  kez zamlanan sigara fiyatlarını tiryakileri de düşündürmeye başladı.

Tekel ürünü satanlar ise, firmaların kısıtlama yapmasından şikayetçi. Zorluk yaşayan iş yeri sahipleri, vatandaşların karton satın almak istedikleri, kısıtlama sonrası ellerindeki sigaraların boşa çıkmasından dertli. 

Yeni zam yolda 

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Dündar, sigara fiyatlarına Eylül ayında 3-5 TL aralığında bir zam yapılacağını açıkladı. 

Zammın, ayın ilk haftalarında gelmesi beklenirken, tekel bayilerinin ellerindeki ürünlerin kısıtlı olduğunu ve bu durumun firmaların stok stratejileriyle ilgili olduğunu belirtildi.  Alkollü içkilerle ilgili olarak ise Dündar, şu an için bir zam beklentisi olmadığını belirtti.

En ucuz ve pahalı sigara fiyatları ne kadar?

PM sigara grubu zamlı listesine göre, en pahalı sigaranın fiyatı 77 lira; en ucuzu ise 69 lira oldu. JTI sigara grubunun en pahalı sigarası 78 lira, en ucuzu 64 lira oldu. BAT sigara grubunun en pahalı sigarası 85 lira en ucuzu ise 64 lira oldu. TT sigara grubunun en pahalı sigarası 71 lira, en ucuz sigarası 60 lira oldu. Imperial Tobacco sigara grubunun en pahalı sigarası 77 lira, en ucuzu 62 lira oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa