O da dize geldi! Erişim engeli getirilen Roblox'dan açıklama...

BTK’nın erişim engeli getirdiği Roblox, "erişim engelinin kaldırılması için Türk yetkililerle iş birliği yapıldığını" duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 11:11
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:22
O da dize geldi! Erişim engeli getirilen Roblox'dan açıklama...
MP
Mevlüt Peker Editör

Roblox'tan erişim engeline yanıt

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından ağustos ayında erişim engeli getirilen popüler oyun platformu Roblox'tan açıklama geldi. Roblox, erişim engelinin kaldırılması için yerel yetkililerle işbirliği yaptıklarını duyurdu.

Roblox'a neden erişim engeli getirildi?

Roblox, çocuklar arasında oldukça yaygın bir oyun platformu olarak biliniyor. Ancak, BTK'nın ağustos ayında aldığı kararla, platforma erişim engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir ve devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Roblox'tan yasal süreç açıklaması

Roblox, erişim engelinin ardından yaklaşık bir ay geçmesi üzerine resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "2 Eylül 2024'te Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve bu nedenle davanın detayları hakkında yorum yapmıyoruz" denildi. Roblox, Türkiye’deki yerel yasalara saygı gösterdiklerini ve kullanıcıların güvenliğini ön planda tutarak platforma erişimi yeniden sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Güvenlik önlemleri ve yerel işbirliği vurgusu

Roblox, platformunun güvenliği konusunda da açıklamalarda bulundu. Şirket, "Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için proaktif güvenlik önlemlerine sahibiz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Türkiye ve diğer ülkelerdeki yetkililerle işbirliği yaparak her pazarın ihtiyaçlarına göre güvenlik önlemlerini uyarladıklarını ve küresel taahhütlerine bağlı kaldıklarını açıkladı.

Roblox'un vizyonu

Açıklamada, Roblox'un vizyonuna da yer verildi. Şirket, "Roblox’un öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa