Piyasa değerleri dudak uçuklattı! Mersin'de 'çalıntı araç' operasyonu

Mersin'de, yurt dışından çalınan ve Türkiye üzerinden Suriye ile Irak'a kaçırılmak istenen araçlara yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 11:39
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:39
Piyasa değerleri dudak uçuklattı! Mersin'de 'çalıntı araç' operasyonu
DHA
Kaynak DHA

Mersin'de nefes kesen bir operasyona imza atıldı. 

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Deniz Limanı Şube müdürlükleri ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleriyle çalıntı araçlar üzerine ortak bir çalışma gerçekleştirdi. 

Yurt dışından çalınan araçların Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a kaçırılacağı bilgisine ulaşan ekipler, Mersin Limanı'ndaki konteynerlerde bulunan araçlarla ilgili detaylı inceleme başlattı.

Interpol Sorgusunda 11 Araç Çalıntı Çıktı

Limandaki ikinci el araçların Interpol veri tabanında yapılan sorgulamalarında, 11 aracın çalıntı olduğu tespit edildi. Ayrıca transit rejimlerine aykırı olarak limanda bırakılan 3 araç daha bulundu. Toplamda 14 araca el konulurken, bu araçların piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon lira olduğu öğrenildi.

6 Şüpheli Gözaltına Alındı

Olayla bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemler devam ederken, çalıntı araçların Suriye ve Irak'a kaçırılmasının önüne geçildiği belirtildi.

Yetkililer, kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa