Elmadağ-Karacahasan yolları ne zaman yapılacak?

Elmadağ ile Karacahasan Mahallesini birbirine bağlayan ve doğal gaz çalışması sonrası harabeye dönen yolun ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 12:04
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 12:11
Elmadağ-Karacahasan yolları ne zaman yapılacak?
MP
Mevlüt Peker Editör

Elmadağ-Karacahasan yolunda bozuk zemin sorunu

Elmadağ ile Karacahasan Mahallesi arasında yer alan yol, uzun süredir bozuk bir halde bulunuyor. Mahalle sakinleri, doğalgaz çalışmaları sonrası oluşan derin çukurlar ve kesikler nedeniyle trafikte zorluk yaşıyor.

Geçici yamalar yetersiz kaldı

Seçim öncesi yapılan doğalgaz çalışmaları sonrası geçici olarak yamalanan yol, yağışların etkisiyle bozuldu. Bu durum, yolda derin çukurların ve kesiklerin oluşmasına yol açtı. Mahalle sakinleri, bozuk yol nedeniyle hem gündüz hem de gece sürüşlerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyor.

Gece sürüşlerinde güvenlik riski artıyor

Yolun bozuk olması, özellikle gece sürüşlerinde güvenlik riskini artırıyor. Mahalle sakinlerinden biri, "Yolun durumu gerçekten kötü. Kendi imkanlarımızla çukurları doldurduk ama yağmur yağdığında tekrar açılıyor. Otomobillerimiz zarar görüyor, her gün yola çıkarken endişe ediyoruz" dedi. Sakinler, yetkililerden yolun kalıcı bir şekilde onarılmasını talep ediyor.

Mahalle sakinlerinden belediyeye çağrı

Elmadağ ve Karacahasan Mahallesi sakinleri, yolda oluşan çukur ve yarıklar nedeniyle ulaşımda zorluk çektiklerini ve araçlarının zarar gördüğünü belirtiyor. Sakinler, bu sorunun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden acil çözüm bekliyor. Çalışmaların tamamlanmasının üzerinden 5-6 ay geçmesine rağmen, yolun hala tam anlamıyla onarılmamış olması, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yolu kendi imkanlarıyla onarmaya çalışıyorlar

Yolun düzeltilmesi için mahalle sakinlerinin kendi çabalarıyla çukurları doldurduğunu belirten bir başka sakin, "Gece bu yolu kullanmak çok daha tehlikeli. Çukurlardan birinde lastik patlarsa kötü sonuçlar doğabilir. Yetkililerin bir an önce bu yolu yapmasını istiyoruz" dedi. Sakinler, yolun mevcut haliyle büyük bir güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekerek, kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa