Gazze'ye destek veren Greta Thunberg gözaltına alındı!

İsrail'e tepki gösteren iklim aktivisti Greta Thunberg, Gazze'ye destek verdiği protesto nedeniyle Kopenhag'da gözaltına alındı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 12:10
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 13:40
Gazze'ye destek veren Greta Thunberg gözaltına alındı!
Hakan Öksüz Editör

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestolar, küresel çapta devam ediyor. Bu kapsamda, iklim aktivisti Greta Thunberg'in de aralarında bulunduğu "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubu, bugün Kopenhag Üniversitesi'nde Filistin'e destek için bir eylem gerçekleştirdi.

Kopenhag'da gözaltına alındı

Danimarka polisi, Greta Thunberg'in Kopenhag'da, Gazze'deki savaşı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler sırasında gözaltına alındığını duyurdu. Kopenhag'ın Krystalgade bölgesinde gerçekleşen bu protesto, Thunberg ve diğer aktivistlerin İsrail'e karşı tepkilerini dile getirdikleri bir platform oldu.

Thunberg: "Polis, protestoyu dağıttı"

Greta Thunberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kopenhag Üniversitesi önünde gerçekleşen protestoya polisin müdahale ettiğini ve eylemi zorla dağıttığını açıkladı. 

Reuters'a konuşan bir polis sözcüsü ise üniversite önünde yaklaşık 20 kişinin bir binanın girişini kapattığını, bu kişilerin üçü içeri girmeye çalışırken altı kişinin gözaltına alındığını belirtti. Polis, gözaltına alınanların kimliklerini açıklamaktan kaçınırken, İşgale Karşı Öğrenciler sözcüsü Thunberg'in de gözaltına alındığını doğruladı.

"İsrail ile üniversite işbirliği sona ermeli"

İşgal Karşıtı Öğrenciler, Kopenhag Üniversitesi'nin İsrail üniversiteleriyle olan işbirliğinin sonlandırılması talebinde bulundu. Grubun Instagram hesabında paylaşılan fotoğraflarda, üniversite pencerelerine Filistin bayraklarının asıldığı görüldü. 

Grup, Kopenhag Üniversitesi'nin İsrail üniversiteleriyle işbirliği yaparak, İsrail'in askeri bilgi birikimine katkıda bulunduğunu ve bunun Filistinlilere yönelik saldırılarda kullanıldığını savunuyor.

Önceki eylemler

İşgal Karşıtı Öğrenciler, Kopenhag Üniversitesi'ne karşı daha önce de benzer eylemler düzenlemişti. Mayıs ayında, ABD'deki seçkin üniversitelerde İsrail yatırımlarına karşı düzenlenen büyük protestoların ardından, grup üniversite önünde kamp kurarak tepkilerini göstermişti.

Greta Thunberg'in Gazze'ye desteği sürüyor

Greta Thunberg, daha önceki açıklamalarında da İsrail'i sert bir şekilde eleştirerek, Filistin'e yönelik saldırıların "soykırım" ve "savaş suçu" niteliğinde olduğunu dile getirmişti. Thunberg, Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayarak, İsrail'in politikalarını kınamaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa