Mansur Yavaş iddiası kulisleri hareketlendirdi

Erken seçim sesleri bir kez daha yankılanmaya başlarken Mansur Yavaş'la ilgili iddia muhalefet ve Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 12:23
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 12:59
Mansur Yavaş iddiası kulisleri hareketlendirdi
O
Onur Çetinkaya Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim taleplerini yineleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması gerektiğini vurguladı.

Özel'den Erdoğan'a adaylık çıkışı

Özel, Erdoğan'a seslenerek "Korkumuz yok" dedi, erken seçimin gerçekleştirilmesi ve muhalefetin Erdoğan'ı karşısında galip gelerek demokrasiyi daha sağlıklı bir noktaya taşımasının önemini savundu. Bu çıkış ise muhalefet cephesinde erken seçim tartışmalarının yoğunlaştığına yorumlandı. 

"Hodri meydan "

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkındaki dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda meydan okuması dikkat çeken İmamoğlu, istinaf mahkemesinden gelecek bir kararın iktidarın sonunu getireceğini iddia ederek "Hodri meydan" dedi.

Kulat'tan Yavaş iddiası

Özel ve İmamoğlu sonrası muhalefet cephesinde Cumhurbaşkanlığı için adaylık adeta alev aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iddialar da gündeme geldi.

"100 bin imza toplayıp aday olabiilr"

Televizyon programına katılan kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, Mansur Yavaş’ın kesin bir şekilde cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etti. Yavaş'ın, CHP tarafından aday gösterilmese bile 100 bin imza toplayarak bağımsız aday olabileceği söyleyen Kulat, vatandaşlar arasında Yavaş’a yönelik ciddi bir destek olduğunu vurguladı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa