Brezilya Devlet Başkanı'ndan Elon Musk'a sert eleştiri!

Brezilya lideri Lula da Silva, dünyanın, zengin olduğu için Elon Musk'ın aşırı sağcı görüşlerine tahammül göstermek zorunda olmadığı eleştirisini getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 12:34
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 13:19
Brezilya Devlet Başkanı'ndan Elon Musk'a sert eleştiri!
AA
Kaynak AA

Lula da Silva'dan Elon Musk'a sert tepki

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Lula, zengin olduğu için Elon Musk'ın "aşırı sağcı görüşlerine" dünyanın tahammül etmek zorunda olmadığını belirtti.

Erişim yasağına ilişkin açıklama

Lula da Silva, CNN Brezilya televizyonuna verdiği demeçte, Brezilya'da X sosyal medya platformuna getirilen erişim yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Brezilya yargısının bu kararla önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Lula, "Musk'ın aşırı sağcı görüşlerine, sırf zengin olduğu için dünya katlanmak zorunda değil." dedi.

Yüksek Mahkeme'den X'e yaptırım

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X platformundan bazı kullanıcıların verilerini talep etmiş ve belirli hesapların engellenmesini istemişti. Talebin reddedilmesi üzerine, mahkeme X'e ülkede yasal bir temsilci ataması için 24 saat süre tanımıştı.

Yasal temsilci atanmaması yasağa yol açtı

Mahkemenin tanıdığı süre içinde X'in Brezilya'da yasal temsilci atamaması üzerine, Brezilya Yüksek Mahkemesi geçen hafta platforma erişim yasağı getirdiğini duyurdu. Karar, temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar yürürlükte kalacak.

Musk'tan ifade özgürlüğü tepkisi

Elon Musk, bu karara X platformu üzerinden yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Musk, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmemiş sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerle yok ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa