Rusya'dan Lviv'e saldırı: En az 7 ölü, 45 yaralı

Ukrayna'nın Lviv şehrine gece boyunca füze yağdıran Rusya, en az 7 kişinin ölümüne sebep oldu. Saldırıda çok sayıda tarihi bölge hedef alındı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 13:16
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 13:45
Rusya'dan Lviv'e saldırı: En az 7 ölü, 45 yaralı
Hakan Öksüz Editör

Rusya, Ukrayna'ya bomba yağdırmaya devam ediyor. Rus füzeleri bu kez Ukrayna'nın Lviv şehrine düştü. Rus insansız hava aracı (İHA) gece boyunca Lviv'e füze yağdırdı. Rusya'nın saldırında ölen 7 kişiden 3'ünün çocuk olduğu belirtildi.

Tarihi bölgeler hedef alındı

En az 45 kişinin yaralandığı saldırılarda UNESCO listesinde yer alan bazı tarihi bölgelerin de vurulduğu kaydedildi. 7 mimari eserin hasar aldığı saldırılarda 2 tıbbi tesis, 3 okul ve en az 50 bina zarar gördü.

Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Lviv Belediye Başkanı Andrii Sadovyi, "Hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve bir sağlık çalışanı var. Bazı yaralıların hayati tehlikesi bulunuyor." dedi.

Zelenskiy'nin memleketini de vurdular

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin memleketi olan Kryvyi Rih'nin de saldırılardan nasibini aldığı, buradaki 5 kişinin yaralı kurtulduğu ifade edildi. Müttefik ülkelere Batılı ülkelere çağrıda bulunan Zelenskiy, Rusya'ya karşı yaptırımların ağırlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Poltava'ya kanlı saldırı

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik en kanlı saldırısı, Poltava'da gerçekleştirdi. Poltava kentini balistik füzelerle hedef alan Rusya, en az 51 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 

Görüntülü açıklama yapan Zelensky, Rus ordusunun Ukrayna'nın Poltava kentine düzenlediği füze saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e, yaralıların sayısının da 271'e yükseldiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa