Erdoğan Sisi'yi Esenboğa Havalimanında karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi Esenboğa Havalimanında karşıladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 13:57
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 16:51
Erdoğan Sisi'yi Esenboğa Havalimanında karşıladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 12 yıl aradan sonra Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiriyor. 

Bu ziyaret, Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılanan Sisi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi bir tören düzenlenmesi planlanıyor.

Görüşmelerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların artırılmasına yönelik iş birliği de ele alınacak. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri çerçevesinde yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı düzenlenecek.

Bu toplantı, Türkiye ve Mısır'dan bakanların katılımıyla yapılacak ve iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek. İkili işbirliğinin artırılması ve gelecekte atılacak ortak adımlar toplantının gündeminde olacak.

Ayrıca, toplantı sonucunda maliye, enerji, şehircilik ve sağlık gibi alanlarda iş birliğini güçlendirmeye yönelik anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Bu belgeler, iki ülke arasındaki ekonomik ve stratejik ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. 

Erdoğan ve Sisi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladıktan sonra iki ülke heyetlerini takdim etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa