Mamak'ta grev krizi! Belediyeden açıklama geldi

Mamak Belediyesinde Hizmet-İş Sendikası, grev kararını açıkladı. Belediyeden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 14:39
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 17:57
Mamak'ta grev krizi! Belediyeden açıklama geldi
Ecem Çetin Editör

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Veli Gündüz Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu Mamak'ta işçi krizi yaşandı. 

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında müzakerelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Mamak Belediyesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.  

Açıklamada, Mamak Belediyesi olarak çalışanların emeklerinin karşılığını adil ve hak ettikleri şekilde almalarını her zaman öncelikli bir ilke olarak benimsediklerini ifade etti.

En makul çözüm için yoğun çaba sarf ettik 

Mamak Belediyesi, bu bağlamda Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde çalışanların taleplerini dikkate alarak en makul çözümü bulmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Belediye, 3 Eylül 2024 Pazartesi günü sendika ile yapılan görüşmede daha önce verdikleri teklifin de üzerine çıkarak, tüm şartları zorlayarak işçinin enflasyon baskısı altında ezilmemesi için yıl bazında yüzde 50'nin üzerinde bir teklif sunduklarını söyledi. 

Belediye açıklamasında işçinin ücretlerine ek olarak, işçi ikramiyelerini de 14 günden 52 güne çıkardıklarını, bununla birlikte  sosyal yardımlar ve de izinlerde önemli iyileştirmeler konusunda teklifler sunduklarını belirtti. 

Sürecin her aşamasında şeffaf ve uzlaşmacı bir tutum sergilediklerini ifade eden Mamak Belediyesi, mevcut ekonomik koşullarda çalışanları mağdur etmeden maaşlarını düzenli ve aksatmadan ödemek ve ilerleyen süreçte şartları daha da iyileştirmek için teklif sunduklarını söyledi. 

Sendikanın açıklamaları bizi üzdü 

Belediye, yapılan tüm bu görüşmeler sonucunda sendikanın, işçinin hakkını ve hukukunu gözetmeksizin siyasi bir amaç güderek açıklamalar yaptığını üzülerek gördüklerini ifade etti. 

"Elimizden gelenin en iyisini yaptık"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa