Yılanı görüntülemek isteyen vatandaş saldırıya uğradı

Çanakkale'deki bahçesinde karşılaştığı “Bozyörük yılanı”nı görüntülemek isteyen çiftçi saldırıya uğradı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 14:58
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 16:57
DHA
Kaynak DHA

Bozyörük yılanı saldırısı korkuttu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde sebze bahçesi sahibi olan İlker Küçükerdal, karşılaştığı Bozyörük yılanının saldırısına uğradı. Olay, dün öğle saatlerinde Keklice mevkiinde meydana geldi. Küçükerdal, bahçesinde köpeklerin havladığını duyduktan sonra durumu kontrol etmek için yanlarına gitti.

Bozyörük yılanını görüntülemek istedi

Küçükerdal, köpeklerin bulunduğu alana geldiğinde yaklaşık 2 metre uzunluğunda bir Bozyörük yılanı gördü. Cep telefonuyla yılanı görüntülemek isteyen Küçükerdal, yılanın saldırısına uğradı. Saldırıyı yara almadan atlatan Küçükerdal, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Köpeklerin sesini duyunca yanlarına gittim. Otların arasında bir hareketlilik fark ettim. Yılan köpeklere saldırmaya çalışıyordu. Cep telefonumla çekim yapmak için yaklaştım, bir anda üzerime geldi. Bacaklarıma dolandı ve yere düştüğümde dişlerini pantolonuma geçirdi. Ben kurtulmaya çalışırken yılan da korkup kaçtı."

Daha önce de karşılaşmıştı

Küçükerdal, bu yılanı daha önce de bahçesinde gördüğünü belirterek, "Bu yılanı 4-5 senedir bahçemde görüyorum ama zarar vermediği için müdahale etmiyorum. Muhtemelen ben yaklaşınca korktu ve saldırdı. Yaşanan olay beni de korkuttu" dedi.

Hazer yılanı: Çiftçi dostu bir tür

Dolichophis caspius olarak bilinen Bozyörük yılanı ya da Hazer yılanı, zehirsiz ve genellikle insanlara zarar vermeyen bir yılan türü. Bu yılanlar, fare ve diğer küçük kemirgenleri avlayarak tarım alanlarındaki zararlı popülasyonları kontrol altında tutuyor, bu nedenle çiftçiler tarafından "doğal zararlı avcısı" olarak kabul ediliyor. Hazer yılanları genellikle yalnız yaşıyor ve insanlarla karşılaştıklarında kaçmayı tercih ediyorlar. Ancak köşeye sıkıştıklarında ya da tehdit altında hissettiklerinde saldırgan davranışlar sergileyebiliyorlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa