IMF'den Ukrayna'ya kredi incelemesi

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya IMF 16 milyar dolarlık finansman sağlayacak. Öncesinde ise IMF incelemelerde bulunacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 15:24
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 15:36
IMF'den Ukrayna'ya kredi incelemesi
O
Onur Çetinkaya Editör

IMF, Ukrayna'ya yönelik 15,6 milyar dolarlık kredi programında yeni bir aşamaya geçti. 

IMF heyeti, Ukraynalı yetkililerle bu kapsamda politika görüşmelerine başladı. Ukrayna, savaş nedeniyle bütçesinin yaklaşık yüzde 60'ını askeri harcamalara ayırıyor ve kamu sektöründeki maaşlar ile sosyal harcamaları finanse etmek için Batı'dan gelecek mali desteğe ihtiyaç duyuyor.

IMF incelemelerinin ardından, Ukrayna'ya önümüzdeki aylarda 1,1 milyar dolarlık yeni bir finansmanın sağlanması bekleniyor.

Ukrayna ayrıca, borçlarını yeniden yapılandırmak için tahvil yatırımcılarıyla da anlaşmaya vardı. 

Maliye Bakanı Serhiy Marchenko, Ukrayna'nın yıl sonuna kadar savunma harcamalarını karşılayabilmek için 12 milyar dolar bütçe açığıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna, Batılı ülkelerden toplamda yaklaşık 98 milyar dolarlık mali yardım aldı ve gelecekte de bu desteklerin artarak devam etmesi bekleniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy Salı günü yaptığı bir açıklamada, sahadaki ön incelemelere dayanarak iki Rus füzesinin Poltava kentindeki bir eğitim kurumuna ve bir hastaneye isabet ettiğini ve saldırı sonucunda 41 kişinin öldüğünü, 180'den fazla insanın yaralandığını duyurdu. BM Güvenlik Konseyinde saldırılarda 10 bin 703 sivilin öldüğünü bunların 549'u çocuk. 20 bin 146 kişi yaralandı. 

Etiketler Rusya' ​Ukrayna
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa