Kim Jong-Un, selden sorumlu tuttuğu 30 memuru idam ettirdi

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-Un, ülkesinde meydana gelen ve can kaybına yol açan sel felaketinde ihmali olan 30 kamu çalışanını idam ettirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 16:26
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 16:37
Kim Jong-Un, selden sorumlu tuttuğu 30 memuru idam ettirdi
MP
Mevlüt Peker Editör

Kuzey Kore'de idam iddiaları

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Temmuz ayında yaşanan sel felaketinde ihmali bulunan yaklaşık 30 kamu görevlisinin idam edilmesi talimatını verdi. İddialara göre, bu görevliler "yolsuzluk" ve "görevi ihmal" suçlarından yargılandı ve cezalar geçen ay infaz edildi.

Sel felaketinin ardından ağır suçlamalar

Kuzey Kore, Temmuz sonunda Çin sınırına yakın bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle ciddi bir sel felaketiyle karşı karşıya kalmıştı. Sel felaketi nedeniyle 5 bin kişi ordunun helikopter destekli operasyonları ile kurtarılırken, resmi açıklamalarda can kaybının olmadığı belirtilmişti. Ancak, 4.100 konut ve 3 bin hektar tarım arazisinin sular altında kaldığı rapor edilmişti.

Kim Jong-Un'dan sert eleştiriler

Felaket sonrası Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, afetle mücadelede yetersiz kalan ve önleyici tedbirleri almayan devlet yetkililerini suçlamıştı. Kim, "Doğal afetlerin önlenmesi için defalarca uyarıda bulundum ancak gereken önlemler alınmadı" diyerek, sorumlu yetkililerin görevlerini ihmal ettiklerini belirtmişti. Kim, yetkililerin ihmalkar davranışlarının ve kendi çıkarlarını gözetmelerinin ciddi boyutlara ulaştığını ifade etmişti.

Kamu görevlilerine ağır cezalar

Kim Jong-Un'un bu sert açıklamalarının ardından, ihmali bulunan kamu görevlilerinin cezalandırılması talimatı verdiği iddia ediliyor. Ancak, idam edilen yetkililerin kimlikleri ve görevleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bu olay, Kuzey Kore'deki otoriter rejimin kriz yönetimindeki katı ve sert tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa