Milyonlarca lira ceza ödeyen firma çevreyi kirletmeye devam ediyor!

Bolu’da,zehirli atıklarını arıtma yapmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığı gerekçesiyle para cezası kesilen beyaz et üretim tesisi, tekrar ceza aldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 16:32
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 16:32
Milyonlarca lira ceza ödeyen firma çevreyi kirletmeye devam ediyor!
DHA
Kaynak DHA

 Bolu'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinden geçen Büyüksu Deresi'nde yaşanan kirliliğin önlenmesi için denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, geçtiğimiz haftalarda Vakıfgeçitveren köyü mevkisinde bir beyaz et firmasının, atık suyunu arıtmaya dahil etmeden dereye bıraktığını tespit etmesi üzerine harekete geçmişti.   

Türkiye’nin önde gelen beyaz et üretim tesislerinden biri olan firmaya, geçen ay Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevreyi kirlettiği gerekçesiyle iki ayrı ceza kesilmişti. 

Firma, zehirli atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi'ne boşaltması nedeniyle 1 milyon 160 bin lira ve 2 milyon 220 bin lira olmak üzere toplamda 3 milyon 380 bin lira idari para cezasına çarptırılmıştı. 

Ayrıca firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na, "Çevrenin kasten kirletilmesi" suçundan suç duyurusunda bulunulmuştu.

Firma üçüncü kez ceza aldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü firmayı yakın takibe alarak üçüncü kez yakaladı. 

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, aynı firmanın çevreyi kirletmeye devam ettiği belirlendi. 

Zehirli atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi’ne boşaltmayı sürdüren firmaya, bu kez 3 milyon 480 bin lira idari para cezası daha kesildi. 

Ayrıca firma hakkında "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan ikinci kez savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa