iPhone, '16' modeliyle rekor kırmaya hazırlanıyor!

Dünyanın en çok kullanılan telefon markalarından birisi iPhone'nin 16'sı eylülde tanıtılacak. Merakla beklenen telefon, yeni özelliğiyle rekor kıracak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 17:07
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 18:06
iPhone, '16' modeliyle rekor kırmaya hazırlanıyor!
Ecem Çetin Editör

iPhone, model telefonu Türkiye ve dünyada çok sayıda insan tarafından kullanılıyor. Telefon serisine her yıl yenilenen özelliği ve görünümüyle bir tane daha ekleniyor. 

Bu sene iPhone 16 kullanıcıların karşısına çıkacak. Apple'ın uzun zamandır merakla beklenen iPhone 16 modelleri, 9 Eylül tarihinde düzenlenecek büyük etkinlikte tanıtılacak. 

Lansmana sayılı günler kala, cihazlarla ilgili yeni bilgiler de hızla gelmeye devam ediyor. Gelen bilgiler doğrultusunda özellikle iPhone 16 Pro Max modeli tasarım açısından önemli bir yenilikle geliyor.

İncelikle rekor kıracak 

Son gelen bilgilere göre, iPhone 16 Pro Max'in çerçeveleri çok ince olacak. O incelik akıllı telefon dünyasında yeni bir rekor kıracak. Cihazın çerçevelerinin yalnızca 1,15 mm kalınlığında olacağı belirtiliyor. Bu, Apple'ın önceki modelleriyle kıyaslandığında ciddi bir incelme anlamına geliyor. Böylelikle, daha geniş ekran alanı sunan yeni iPhone modelleri, neredeyse tamamen çerçevesiz bir tasarımla karşımıza çıkacak.

iPhone 16 Pro'da 6.3 inçlik, iPhone 16 Pro Max'te ise 6.9 inçlik bir ekran kullanıcıları bekliyor. Bu ekran boyutları, iPhone serisi için önemli bir değişim. Son yıllarda ekran boyutlarında pek bir yenilik sunmayan Apple, iPhone 16 serisiyle bu durumu tersine çeviriyor. Ancak, bu büyük ekranlara rağmen cihazların genel boyutları değişmeyecek. Bu da Apple'ın ekranın neredeyse tüm ön yüzeyi kaplayan bir tasarım tercih etmesiyle mümkün olacak.

Apple'ın, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde böylesine ince çerçeveler kullanabilmesi, Border Reduction Structure (BRS) adı verilen yeni bir teknoloji sayesinde gerçekleşiyor. Bu teknoloji, bakır kabloların yukarı doğru kıvrılmasıyla, panelin alt kısmındaki çerçevenin daha ince olmasına olanak tanıyor. Bu yenilik, telefonun daha geniş bir ekran sunarken aynı zamanda estetik bir görünüm elde etmesini sağlıyor.

Fiyat o doğrultuda şekillenecek 

BRS teknolojisi, iPhone 16 Pro ve Pro Max'in üretim maliyetlerini artırabilecek bir yenilik olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle, yeni iPhone modellerinde fiyat artışının da olası olduğu konuşuluyor.

Apple’ın iPhone 16 serisini tanıtmasına çok az bir süre kaldı ve bu yeni modeller, akıllı telefon dünyasında büyük ses getirecek gibi duruyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa