Cihantimur'un avukatları bilirkişi raporu hazırlattı: Suçlu Aci!

Merhum Oğuz Murat Aci, Timur Cihantimur’un avukatları tarafından hatırlatılan bilirkişi raporunda yüzde 75 asli kusurlu gösterildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 17:49
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 17:49
Cihantimur'un avukatları bilirkişi raporu hazırlattı: Suçlu Aci!
MP
Mevlüt Peker Editör

Oğuz Murat Aci'nin ailesinden özel rapora tepki

Eyüpsultan'daki orman yolunda meydana gelen ve 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Kazaya karışan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un avukatlarının hazırlattığı özel bilirkişi raporunda, Aci'nin %75 kusurlu bulunması, ailede büyük tepkiye yol açtı.

Kaza ve sonrası

1 Mart 2024'te Kemerburgaz'da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, beş kişi de yaralanmıştı. Kazadan sonra Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'ye kaçtığı belirtilmiş, çift Amerika'da yakalanarak tutuklanmıştı. Bu süreçte Türkiye'de de kazayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Bilirkişi raporunun detayları

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan kazayla ilgili olarak hazırlanan özel bilirkişi raporunda, Aci'nin %75 kusurlu olduğu ifade edildi. Rapora göre, Aci'nin ATV aracı yol kenarında park halindeydi ve gerekli uyarı işaretleri bulunmuyordu. Ayrıca o saatte karayolu kenarında bulunmasının da kusur olarak değerlendirildiği belirtildi. Timur Cihantimur ise ehliyetsiz ve yüksek hızda araç kullandığı için %25 kusurlu bulundu.

Acılı baba rapora isyan etti

Bu rapor karşısında büyük üzüntü yaşayan Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, raporun gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi. Aci, oğlunun kusurlu gösterilmesinin haksızlık olduğunu belirterek, "Kendi çocukları ehliyetsiz ve hızlı bir şekilde araba kullanıyor, kazaya sebep oluyor, fakat %25 kusurlu gösteriliyor. Bu çocuğun hiç mi suçu yok?" diyerek tepki gösterdi.

Mücadelesine devam edeceğini vurguladı

Özer Aci, olayın ardından 6 aydır mücadele verdiğini ve gerekirse 6 yıl da geçse adalet arayışından vazgeçmeyeceğini ifade etti. Raporun kendisini derinden yaraladığını belirterek, "Biraz merhamet, biraz vicdan bekliyorum. Avukatlarımız itirazlarını yaptı, çünkü bu rapor hakim tarafından atanmış resmi bir bilirkişi tarafından değil, özel olarak hazırlanmış bir rapordur" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa