Avrupa'dan M çiçeği virüsü uyarısı

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Avrupa'da M çiçeği virüsü riskinin düşük seviyede olduğu ancak hazırlıklı olunmasını gerektiğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 17:54
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 18:02
Avrupa'dan M çiçeği virüsü uyarısı
O
Onur Çetinkaya Editör

Dünya koronavirüs ile boğuşmaya devam ederken maymun virüsü de vakalarda hız kazandı.

Maymun çiçeği vakası nedeniyle ülkelerde ciddi bir önlem olmadı ancak sağlık örgütleri virüsler üzerinde çalışmaları yoğunlaştırdı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa'da M çiçeği virüsü riskinin düşük seviyede kalmasına rağmen, "ithal vakaların" artma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerine hazırlıklı olma çağrısında bulundu. 

ECDC Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, Avrupa'da salgın riskinin düşük olduğunu belirtti, ancak Avrupa ülkelerinin enfeksiyonları hızlı tespit ederek yayılmayı önlemek için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, Afrika'da M çiçeği virüsü salgınının daha büyük olabileceği ve raporlama sürecindeki eksikliklere dikkat çekildi. ECDC, başta Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere Afrika’da sağlık yetkililerine destek sağladığını ve virüsle ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalıştığını belirtti.

Rendi-Wagner, M çiçeği virüsünün Kovid-19’dan farklı olduğunu, virüs için halihazırda bir aşının bulunduğunu ve tüm nüfusu kapsayan bir aşılama kampanyasının gerekli olmadığını ifade etti. Aşılamanın özellikle virüsün yaygın olduğu bölgelere seyahat eden ve risk grubunda olan kişiler için düşünülmesi gerektiğini belirtti.

M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlar veya enfekte bireylerden bulaşan bir hastalık olup, belirtiler arasında yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, yorgunluk ve su çiçeğine benzer kabarcıklar yer alıyor.

Etiketler Maymun Virüsü
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa