Bolu Dağı Tüneli öngörülenden 10 gün önce açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'ndeki uzatma çalışmalarını öngörülenden 10 gün önce bitireceklerini açıkladı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 18:05
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 18:32
Bolu Dağı Tüneli öngörülenden 10 gün önce açılacak
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ankara-İstanbul arasında konforlu ulaşım sağlayan Anadolu Otoyolu üzerindeki Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmalara ilişkin müjde verdi.

2022 yılında Bolu Dağı Tüneli bölgesinde heyelanlar yaşandığını anımsatan Uraloğlu, bu heyelan sonrası Bolu Dağı Tünelinin gidiş ve geliş istikametindeki her 2 tüpün Kaynaşlı yönünde uzatılması kararı alındığını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde sıkıntı yaşanmaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ilk İstanbul-Ankara yönündeki tüpten çalışmaları başlattıklarına işaret etti.

Bu kapsamda , o tüpün 2023 yılı içerisinde 90 metre uzatılarak hizmete açıldığını hatırlattı.

Çalışmaların ikinci ayağında 31 Temmuz'da Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalını uzatma çalışmalarının yer aldığını ifade etti.

O çalışmaların da sürdüğünü aktaran Uraloğlu, başlangıçta 50 günlük bir çalışma planlandığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, ancak hızlı bir çalışma sonrası 19 Eylül'de açmayı planladıkları tüpü 10 gün daha erken hizmete sunmayı hedefledikleri bilgisini paylaştı.

İstanbul istikameti kapalı olduğu için trafiği alternatif güzergahlara verdiklerini belirten Uraloğlu,  bu yüzden 3-4 saatlere varan bir bekleme yaşandığını kaydetti.

Uraloğlu, açıkladıkları 19 Eylül'e kalmadan tüp uzatma çalışmalarını daha erken bir vakitte bitirme gayretinde olduklarını duyurdu.

“40 günlük bir süre sonunda bitirmiş olacağız”

Pazar günü yoğunluk oluşmadan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünü vatandaşın hizmetine açmayı hedefledikleri müjdesini veren Uraloğlu, çalışmaları gece gündüz kendisinin de takip ettiğini aktardı.

Uraloğlu, her aşamada çalışmayı yürüten ekipten bilgi aldığını söyledi.

Trafiğin bu hafta sonundan itibaren artık rutin seyrine dönmüş olacağının altını çizen Bakan Uraloğlu, “Çalışmalarımızda bir aksilik olmazsa, muhtemelen bir 10 gün öne çekmiş olacağız. 19 Eylül'e kalmadan 50 gün değil de 40 günlük bir süre sonunda inşallah bitirmiş olacağız. Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmaları 8 ya da 9 Eylül'e kadar bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa