Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' sözlerine sert tepki

İBB Başkanı İmamoğlu'nın istinaf mahkemesine yaptığı "hodri meydan" çıkışına Adalet Bakanı Tunç "Kimse yargıya parmak sallayamaz" sözleriyle cevap verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 18:36
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 19:09
Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' sözlerine sert tepki
EK
Esra Koçak Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir televizyon programında kullandığı "Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan" ifadelerine sert tepki gösterdi. Bakan Tunç, İmamoğlu'nun sözlerinin yargıya yönelik tehdit içerdiğini belirterek, "Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez" dedi.

"Bu tehditkâr üslup yargıya müdahale anlamına gelir"

Tunç, açıklamalarında, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Yargı mensupları el kol sallayarak, televizyon programlarında tehdit edilemez. Yargı kararları eleştirilebilir, ancak tehditkâr üslup yargıya müdahale anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Tunç, yargının eleştirilebileceğini, ancak bu eleştirilerin karar alındıktan sonra yapılması gerektiğini belirterek, "Eleştiriler, yargının en mükemmel kararlara ulaşmasına yardımcı olur. Ancak parmak sallayarak yargı mensuplarını etkilemeye çalışmak kabul edilemez" şeklinde konuştu.

İmamoğlu ne demişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı davayla ilgili olarak, "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri, yargıya yönelik tehdit olarak değerlendiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İmamoğlu'na sert bir yanıt verdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa