YRP'den istifa eden Kasım Gülpınar'a 3 partiden teklif

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, 3 partiden teklif aldığını söyledi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 19:33
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 19:43
YRP'den istifa eden Kasım Gülpınar'a 3 partiden teklif
EK
Esra Koçak Editör

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, iki gün önce Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa ettiğini duyurdu. Gülpınar, bu kararı partisiyle istişare ederek aldığını ve çalışmalarını engelleyen çözemedikleri sorunlar olduğunu belirtti. Bugün Habertürk TV'ye konuşan Gülpınar, bağımsız olarak devam etme kararını halka danışarak aldığını söyledi.

Gülpınar, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlarken, çeşitli siyasi partilerden teklif aldığını ifade etti. Milletvekilliği döneminde CHP'den de teklif aldığını belirten Gülpınar, tercihinin Yeniden Refah Partisi'nden yana olduğunu açıkladı. Gülpınar, "Bu süreçte tercihimizi yaptık. Genel merkezle irtibata geçtikten sonra karar verdik" dedi.

 

"Aday tanıtım gününde salon terk ettim"

Gülpınar, aday tanıtım günü salonu terk ettiğini ve aslında o gün adaylığı bırakmayı düşündüğünü dile getirdi. Aday belirleme sürecine yönelik memnuniyetsizliğini dile getiren Gülpınar, "Bazı adaylar uygun değildi. Kendi getireceğim arkadaşlarla başarı sağlamam bekleniyordu, en iyi adayları götürmek zorundaydım" dedi.

Gülpınar ayrıca, istifasından sonra farklı partilerden de teklif aldığını, ancak bu partilerin isimlerini açıklamayı uygun bulmadığını söyledi. AK Partili bazı arkadaşlarıyla dostluğunun devam ettiğini de sözlerine ekledi.

O isimler bende kalsın

Gülpınar "Mehmet Altınöz Bey beni aradı. Mehmet Bey'e "Ben halka soracağım, halkın fikrini alacağım" dedim. Sadece AK Parti değil ki, diğerleriyle görüştüm. İstifa ettikten sonra 3 ayrı partiden daha teklif geldi. O isimleri söylemem, o bizde kalsın, ileride belki kitap yazarız. Sonrasında sayın Altınöz'le görüşmedik. Zaman zaman AK Partili arkadaşlarımla görüşüyorum. Dostluğumuz devam ediyor" diye konuştu. 

"Siyasete yeni bir anlayış getirmek istiyorum"

Kasım Gülpınar, siyasete yeni bir anlayış getirmek istediğini ve bu anlayışın şeffaf ve net olması gerektiğini belirtti. Halka danışmanın kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Gülpınar, "Halk şu anda bu pozisyonumdan memnun. Bu bağımsız duruşumu devam ettireceğim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa