Irak'ın kuzeyinde bir PKK'lı terörist teslim oldu

MSB, Irak'ın kuzeyinde barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı terörist teslim olduğunu, Metina ve Kandil bölgelerinde de 5 teröristin öldürüldüğünü duyurdu

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 19:48
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 20:39
Irak'ın kuzeyinde bir PKK'lı terörist teslim oldu
AA
Kaynak AA

Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlerle sürdürdüğü amansız mücadele devam ediyor. TSK gerek sınır ötesi gerekse ülkemizde yürüttüğü operasyonlarla PKK'ya darbe vurmayı sürdürüyor.  

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı teröristin, Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Pençe serisi operasyonları ile iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist, Habur'daki hudut karakolumuza teslim oldu. Teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır." ifadeleri kullanıldı.

5 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Öte yandan Bakanlıktan teröristlere ilişkin bir açıklama daha geldi. Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Kandil bölgelerinde 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Kandil bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında yok etmek için proaktif ve kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Bakan'dan terörle mücadelede "kararlılık" vurgusu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha önceki operasyonlarda "Hainlerin nefeslerini keseceğiz. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" demişti.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa