Bırakılan İsrailli esirden Herzog'a çağrı: "Netanyahu'ya baskı yap"

Serbest bırakılan İsrailli esir Liat Atzili, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a, esir takası anlaşması için Netanyahu'ya baskı yapması çağrısında bulundu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 20:12
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 20:37
Bırakılan İsrailli esirden Herzog'a çağrı: ''Netanyahu'ya baskı yap''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Serbest bırakılan İsrailli esir Liat Atzili, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını imzalamakta yetersiz kaldığını belirterek, anlaşmanın derhal onaylanması için adım atması çağrısında bulundu.

Serbest bırakılan İsrailli esirden Cumhurbaşkanı Herzog'a açık çağrı

Haaretz gazetesinin haberine göre, Atzili, Herzog’a seslenerek, Netanyahu'nun görevlerini yerine getirmediğini kamuoyuna duyurmasını ve esir takası anlaşmasının hemen imzalanmasını sağlamasını talep etti.

"Sahte imaj yaratmayı bırak"

İsrailli esirlerin yakınları da Başbakan Netanyahu'yu, anlaşmayı imzalamakta isteksiz davranmakla eleştirdi. Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Netanyahu’nun Gazze’deki ateşkes ve esir takası müzakerelerini siyasi sebeplerle geciktirdiğini belirterek, anlaşmayı baltalamak için çaba sarf ettiğini savundu.

Netanyahu'ya sarı kurdelayı çıkar çağrısı

Aileler, Netanyahu’nun İsrailli esirlerin sembolü olan sarı kurdele rozetini çıkarmasını talep ederek, bu rozeti yalnızca esirlerin iadesine kayıtsız şartsız destek verenlerin takması gerektiğini ifade etti.

Netanyahu, Hamas ile esir takası anlaşmasını siyasi gerekçelerle engellemekle suçlanıyor. Ayrıca, İsrail’in Mısır-Gazze sınır hattı üzerindeki kontrolünü sürdürme konusundaki ısrarının müzakereleri zorlaştırdığı ifade ediliyor.

Bu süreçte, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları da devam ediyor. 10 aydan fazla süren bu saldırılarda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere, 40 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve bölgedeki insani kriz daha da derinleşti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa