Dilruba'ya "Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava açıldı

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp, serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 20:15
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 20:43
Dilruba'ya ''Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava açıldı
DHA
Kaynak DHA

İzmir'de bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle daha önce tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu (33), 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kayserilioğlu hakkında ayrıca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir dava açıldı.

Tutuklanıp serbest kalmıştı 

Kayserilioğlu, İzmir'de yaptığı bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştirirken, 12 Ağustos'ta 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklandı. İlk itiraz reddedilirken, ikinci itiraz üzerine 'hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etti.

29 Ağustos'ta yapılan itiraz üzerine Kayserilioğlu tahliye edildi. Mahkemede 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan beraat eden Kayserilioğlu, 'halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza, basın yoluyla işlendiği için 9 aya çıkarıldı ve iyi hal indirimi ile 7 ay 15 güne düşürüldü. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak adli kontrol kararını kaldırdı.

'Cumhurbaşkanına Hakaret' davası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladı. Bu suçlama kapsamında, Kayserilioğlu 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa