Candan kardeşler hakim karşısına çıktı

Bahar ve Nihal Candan kardeşler dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 20:58
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 21:23
Candan kardeşler hakim karşısına çıktı
EK
Esra Koçak Editör

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 21 sanık, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Alisya Bahar Candan ve bazı tutuklu sanıklar katılırken, tutuksuz sanık Gülnihal Çiçek de hazır bulundu.

Nihal Candan'ın duruşmadaki duygusal anları

Duruşma sırasında Nihal Candan, kardeşi Alisya Bahar Candan'a duygusal bir şekilde seslenerek, "Sadece soruları dinle. Herkes seninle. Her şey çok güzel olacak. Hep yanında olacağız. Sana çok dua ettim" dedi. Candan'ın, kardeşi için umut dolu sözleri duruşmaya damga vurdu.

Sanıklardan Uğur Akgün, savunmasında sanık Onur Apaydın'ı suç örgütünün yöneticisi olarak duyduğunu belirtti. Apaydın’ın Candan kardeşlere para verdiğini görmediğini ancak bu durumu duyduğunu iddia etti. Duruşmada ayrıca diğer tutuklu sanıklar Ömer Çapan, Gökhan Arslan, Alper Berkay Yılmaz ve Berk Eroğlu’nun ifadeleri dinlendi. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.

İddianamede neler var?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki sanık ve 21 sanık yer alıyor. Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun suç örgütünün elebaşıları olduğu belirtilirken, örgütün "Sazan Sarmalı" adı verilen dolandırıcılık yöntemini uyguladığı ifade ediliyor. İddianamede, Alisya Bahar Candan'ın ablası Nihal Candan'a göre daha etkin bir rol oynadığı vurgulanırken, Çiçek’in tutukluluk süresi dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Alisya Bahar Candan’ın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar için ise farklı suçlardan hapis cezaları öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa