ABD, Rusya’yı başkanlık seçimlerine müdahale girişimiyle suçladı

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale etmeye yönelik yeni bir girişimde bulunduğunu öne sürdü.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 21:52
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 21:52
ABD, Rusya’yı başkanlık seçimlerine müdahale girişimiyle suçladı
CS
Canan Salman Editör

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale etmeye yönelik yeni bir girişimde bulunduğunu iddia ederek, bazı Rus medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarını hedef aldı.

Adalet Bakanı Merrick Garland, yaptığı basın açıklamasında, Moskova’nın Amerikan kamuoyunu etkilemek için medya kanallarını ve sosyal medya ağlarını kullandığını belirtti. Garland, bu duruma yanıt olarak, Rusya’ya karşı ek yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Garland, özellikle Rusya devletine bağlı RT kanalının, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla örtülü bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Bu iddiaların yanı sıra, Moskova’nın kontrolünde olan diğer sosyal medya platformları ve kullanıcılarının da seçim sürecine müdahale etmeye çalıştığını öne sürdü. Bu kişi ve kuruluşlara karşı yaptırımların genişletileceğini belirten Garland, Rusya’nın yanı sıra İran ve Çin gibi diğer ülkelerin de dolaylı yollardan ABD siyasi sistemi üzerinde etki yaratmaya çalıştıklarını ve bu faaliyetlerin yakından izlendiğini vurguladı.

Garland, RT çalışanları Kostiantyn Kalashnikov ve Elena Afanasyeva’nın sosyal medya üzerinden siyasi etki yaratmak amacıyla 10 milyon dolar harcadıklarını tespit ettiklerini ve bu iki ismin yaptırım listesine alındığını açıkladı.

Ayrıca, Rusya’ya bağlı Social Design Agency (SDA) ve Structura National Technology (Structura) adlı iki medya ve iletişim firmasının da ABD başkanlık seçimlerine müdahale etme girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yaptırımlara tabi tutulacağı bildirildi.

ABD istihbaratı, 2016 başkanlık seçimlerinde de Rusya'nın RT ve diğer medya organları üzerinden müdahale girişiminde bulunduğunu ortaya koymuştu. Ancak Moskova yönetimi, bu iddiaları sürekli olarak reddetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa