Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'da inşa edilecek

Dünyanın en büyük Adalet Sarayı Ankara’da inşa edilecek. Ayrıntıları Adalet bakanı Yılmaz Tunç açıkladı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 21:55
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 22:18
Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'da inşa edilecek
CS
Canan Salman Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yakın zamanda kamuoyuna sunulacağını duyurarak, "Vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gerekli adımları atacağız." dedi.

Ankara 2 No'lu Barosu’nun Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlediği Adli Yıl Açılış Kokteyli'ne, Bakan Tunç’un yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Baro Başkanı Sabri Hafif ve çok sayıda hukukçu katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Tunç, yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına hayırlı olmasını diledi. Tunç, “Adalet mülkün temelidir” sözüne atıfta bulunarak, demokratik bir hukuk devletinin üç temel direğinin olduğunu ve bunlardan birinin yargı olduğunu belirtti. Yargının en önemli unsurlarından birinin de savunmayı temsil eden avukatlar olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç, son 22 yılda savunma makamını güçlendirmek adına önemli düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Avukatların kamu görevi yürüttüğünü ve adalete erişim ile insan onurunun korunmasında büyük bir rol üstlendiklerini söyledi. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinde de avukatların kritik bir rol oynadığını belirten Tunç, "Arabuluculukta, avukatların katkısıyla 6 milyon uyuşmazlık dosyasının 4 milyonu uzlaşmayla sonuçlandı." dedi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlıkları

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın ilk Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yakında Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını belirtti. Bu belgeyle ilgili avukatların ve baroların görüşlerini aldıklarını, bu doğrultuda önemli yasal düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgemizde, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi hedefliyoruz. 22 yılda önemli mesafeler kat ettik, ancak daha yapılacak çok iş var." şeklinde konuştu.

Yeni Ankara Adliyesi dünyanın en büyüğü olacak

Bakan Tunç, Ankara’da yapımına başlanan yeni adalet sarayı projesine de değindi.

Ankara’daki mevcut adliyenin 6 farklı binada hizmet verdiğini belirten Tunç, yeni adliye binasının tek bir çatı altında toplanacağını ve 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi. 

Tunç, "622 bin metrekare kapalı alanı olacak bu bina, dünyanın en büyük adalet sarayı olarak Ankara’da inşa ediliyor. Yeşil bina konsepti ve yatay mimari ile inşa edilecek bu projenin temel atma törenini yakında gerçekleştireceğiz." dedi.

Ankara 2 No'lu Barosu Başkanı Sabri Hafif ise etkinlikte yaptığı konuşmada, avukatların savunma makamının temel direği olduğunu vurguladı ve yeni adli yılın yargı camiasına ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa