AK Parti'de 'teğmenler' çatlağı büyüyor

AK Parti'nin teğmenlerin yemin töreniyle ilgili açıklaması ardından Mehmet Metiner ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut arasındaki tartışma büyüdü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 00:08
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 00:50
AK Parti'de 'teğmenler' çatlağı büyüyor
EK
Esra Koçak Editör

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekerek yemin eden teğmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu görüntülerin Erdoğan'a veya hükümete mesaj olduğu şeklindeki iddialar, eski vesayet anlayışını yeniden diriltme çabasıdır. Ayrıca, bu iddialara cevap verirken teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez" dedi.

Yiğit Bulut'tan Çelik'e destek

Ömer Çelik’in açıklamalarını destekleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, "Teğmenler ve yemin töreni konusunda Ömer Çelik ne diyorsa odur! Fitne çıkarma çabası nafiledir. Herkes kripto FETÖ’cülere karşı dikkatli olmalı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner'den sert eleştiriler

Bu açıklamaların ardından, eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Yiğit Bulut’a sert eleştiriler yöneltti. Metiner, X üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Bulut’un AK Parti içinde insanları ayrıştırıcı bir dil kullandığını iddia ederek, "Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti bu hale geldi" dedi. Ayrıca Metiner, Bulut’un Ömer Çelik’in arkasına sığınıp, partideki bazı kişileri hedef aldığını ve bu tutumun siyasi fitnecilik olduğunu belirtti.

Metiner, Cumhur İttifakı’nın tabanında teğmenlerin yemin törenine yönelik eleştirilerin olduğuna dikkat çekerek, bu durumu dile getirenlerin FETÖ’cülükle suçlanmasını haksızlık olarak nitelendirdi.

"HDP'li kökenliler tarafından linç ediliyorum"

Metiner’in bu eleştirilerine karşılık Yiğit Bulut, yaptığı yeni açıklamada, "AK Parti Sözcüsü Çelik ne diyorsa odur" şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Bulut, "HDP kökenliler tarafından linç ediliyorum, yarın ben konuşacağım" ifadelerini kullanarak, tartışmanın devam edeceği mesajını verdi.

Bu gelişmeler, AK Parti içindeki bazı isimler arasında yaşanan gerilimi gözler önüne sererken, teğmenlerin yemin törenine dair tartışmalar da gündemdeki yerini koruyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa